Bavljenje znanošću, izrada znanstveno-istraživačkih radova i iskustvo prvih studentskih kongresa bio je prvi cilj koji je potaknuo osnivanje SenzOS-a, studentske Sekcije za neuroznanost Osijek.

Rade uz Laboratorij za neurobiologiju kojeg vodi prof.dr.sc Marija Heffer, na čija vrata svi studenti s dobrim idejama mogu pokucati. Osim u laboratoriju, studenti u sekciji aktivno istražuju i područje kognitivne neuroznanosti.

Mentorskim okom prate ih pored dr. Heffer i prof.dr.sc. Lada Zibar te prof.dr.sc. Vesna Ilakovac. One neumorno daju konstruktivne kritike i potiču studente da se kroz svoje radove vrlo rano profiliraju. Tako nastaju znanstveni radovi s kojima SenzOS ekipa ide na kongrese – Kongres Neuroznanstvenika Zadar 2009., ZIMS 2011., NeuRi 2012., ZIMS 2012., NeuRi 2013., ZIMS 2013., CROSS 2013. – i na svakom od tih kongresa je netko od SenzOS ekipe dobio i nagradu za svoj rad.

Središnji je događaj u radu SenzOS – a organizacija Tjedna mozga. Tjedan mozga je inicijativa Dana Alliance for Brain Initiative kojoj je svrha podizanje svijesti o funkcijama i važnosti mozga u svim sferama života čovjeka te popularizacija neuroznanosti, a na našem se fakultetu održava od 2003.godine.

Organizacijom brojnih ineraktivnih radionica, predavanja, debata, Znanstvenog kafića, sportskih manifestacija i dr. na više lokacija grada Osijeka, studenti kroz cijeli tjedan pokušavaju približiti neuroznanost brojnim posjetiteljima različite životne dobi i stupnja obrazovanja.

Tjedan mozga se zatvara svečanim koncertom i predavanjima gostujućih predavača – gdje Osječani i studenti našeg fakulteta imaju priliku poslušati eksperte iz nekoliko različitih disciplina. Uz ogromnu motivaciju i nevjerojatan trud svih sudionika Tjedan mozga je prerastao okvire našeg fakulteta, pa čak i grada, te se pretvorio u pravu regionalnu manifestaciju. Prošlih je godina osječki TM bio daleko najzapaženiji u Hrvatskoj, a na ljestvici glavnog koordinatora Dana Alliance bili su na samom vrhu u svijetu!